Ασκήσεις Κορμού

4 Ιουνίου, 2020

Ασκήσεις Κορμού

4 Ιουνίου, 2020

askhseis-kormou.jpeg

Οι «σανίδες» βοηθούν ναι μεν στην ενδυνάμωση κορμού γενικά, αλλά και όλου του σώματος, θα έλεγα εγώ.

Συγκεκριμένα, όταν έχουμε στήριξη στα χέρια, ενεργοποιούνται και όλοι οι μύες των χεριών μας. Επίσης, καθώς έχουμε ενεργοποίηση όλου του σώματος, μπαίνει στο «παιχνίδι» και ο μυς της καρδιάς, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και κατά συνέπεια τη μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Σας παρουσιάζω 8 ασκήσεις που θα βοηθήσουν να φτάσετε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ξεκινήστε κάνοντας 30’’ στην καθεμία από αυτές, την μία μετά την άλλη με διάλειμμα 30’’ ενδιάμεσα.

Επαναλάβετε τις ασκήσεις άλλη μία φορά.

Έχετε στο μυαλό σας κάθε φορά ότι όποια άσκηση και να επιλέξετε να κάνετε, θα πρέπει να προσέχετε πολύ τον τρόπο που θα την κάνετε.

Στις συγκεκριμένες ασκήσεις προσέξτε πολύ τη θέση του σώματος. Φροντίστε να διατηρείτε την σπονδυλική στήλη στην ουδέτερή της θέση. Να μη βουλιάζει, δηλαδή, η λεκάνη. Δεν θέλουμε την καμπούρα γι’ αυτό σκεφτείτε ότι μακραίνει ο κορμός συνεχώς.

Το κεφάλι είναι στην προέκταση της σπονδυλικής στήλης (όπως εγώ στα βίντεο) και οι ώμοι, πάντα, πάνω από τους καρπούς ή τους αγκώνες ( ανάλογα την άσκηση).

Στόχος είναι να φτάσετε κάποια στιγμή στα 45’’ και αργότερα στο 1’.

 

Προσοχή! Οι ασκήσεις αυτές είναι για άτομα τα οποία γυμνάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση δώστε έμφαση στη σωστή τοποθέτηση του σώματος στις ασκήσεις.

Η σειρά είναι δίκη σας επιλογή.