Οι ασκήσεις που είναι ιδανικές για τον αυχένα και την πλάτη σου

Οι ασκήσεις που είναι ιδανικές για τον αυχένα και την πλάτη σου

Title:

Description:

Οι ασκήσεις που είναι ιδανικές για τον αυχένα και την πλάτη σου

Η ένταση στην περιοχή του αυχένα καθώς και στο πάνω μέρος της πλάτης, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Ίσως γιατί κάνουμε καθιστική δουλειά ή ασχολούμαστε ώρες με τις δουλειές στο σπίτι. Ίσως και λόγω όλων των εργασιών που κάνουμε καθημερινά από όρθια θέση, οι μύες του αυχένα και της πλάτης είναι συνεχώς σε ένταση.

Εχουμε στρες και ανεβάζουμε τους ώμους. Είμαστε στον υπολογιστή και κρεμάμε το κεφάλι εμπρός. Είμαστε με το κινητό στα χέρια και προβάλλουμε το κεφάλι μπροστά για να δούμε. Καθόμαστε στην καρέκλα και φέρνουμε τον κορμό μας μπροστά. Περιμένουμε όρθιοι στην ουρά και η θέση που παίρνουμε είναι αυτή που μας βολεύει.

Αυτά και άλλα πολλά μας οδηγούν να υιοθετούμε επιβαρρυντικές για το σώμα μας θέσεις.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό που μας βολεύει συνήθως είναι και το τραυματικό, αυτό που θα μας βγάλει κάποια στιγμή ενόχληση στο συγκεκριμένο σημείο.

Η personal trainer, Ελευθερία Ζαπαντιώτη*, μάς προτείνει μερικές από τις διατάσεις που είναι αναγκαίες πλέον για την πλάτη και τον αυχένα.

Ενσωματώνοντάς τες μέσα στη μέρα σας για 5-10 λεπτά θα καταφέρετε να αποβάλλετε μεγάλη ένταση, να ξεκουράσετε τους μύες σας και να αισθανθείτε πιο ελαφρείς στην καθημερινότητά σας.

Κρατήστε 20-30 δευτερόλεπτα στην κάθε μία από αυτές και προσέχετε την θέση του σώματός σας.

Ξεκινήστε τοποθετώντας τα χέρια σας πάνω στο κεφάλι σας και γέρνοντας τα προς τα εμπρός και συνεχίστε με τις υπόλοιπες διαγώνια και πλάι.

Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά

Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά


Leave a Reply

Your email address will not be published.