Πως φαίνομαι στα μάτια των άλλων;

19 Ιουλίου, 2022

Πως φαίνομαι στα μάτια των άλλων;

19 Ιουλίου, 2022

zapele2.jpg

Με ρωτάς; Θα σου πω «σε νοιάζει;».

Αν σε νοιάζει πραγματικά τότε χτίσε για τον εαυτό σου το καλύτερο σπίτι. Το σώμα σου.
Να μπορείς να το χαίρεσαι όπως εσένα σε ευχαριστεί, να νιώθεις άνετα σε αυτό και να το «διακοσμείς» με αυτό τον τρόπο που θα είναι αρεστό και στους άλλους. Το σώμα σου.
Να είναι υγιές, να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, να νιώθει άνετα με τον εαυτό σου. Τότε ναι. Θα συμφωνήσω. Κοίταξες πρώτα τα δικά σου μάτια και μετά των άλλων. Κοίταξες να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου κ το σώμα σου και μετά με τους άλλους.

Εκεί είναι η επιτυχία.

Γιατί αν το σώμα σου μπορεί όλα τα παραπάνω σημαίνει ότι είναι ικανό. Μπορεί να μην είναι αδύνατο, αλλά είναι δυνατό. Μπορεί να μην χωράει στα περσινά ρούχα, αλλά είναι υγιές. Μπορεί να μην είναι σώμα πρωταθλητή, αλλά σε «πάει» παντού.
Γιατί αυτά έχουν σημασία στη ζωή. Γιατί η ζωή είναι δική σου και εσύ την βλέπεις με τα δικά σου μάτια. Γιατί τα μάτια σου είναι ο δικός σου καθρέφτης.

Αν, όμως, δε σε νοιάζει και πάλι μπράβο. Αρκεί να γνωρίζεις την πραγματικότητα. Συνειδητά να επιλέγεις αυτό που έχεις επιλέξει να είσαι και να το υποστηρίζεις. Δε θα λογοδοτήσεις σε κανέναν.
Εσύ πείνασες και το κράτησες αδύνατο. Εσύ στερήθηκες και το κράτησες υγιές. Εσύ το αγάπησες και το πρόσεξες. Ακόμα και αν δεν πρόσεξες, εσύ το επέλεξες. Να το χαρείς και αυτό.

Απόλαυσε ό,τι επιλέγεις να κάνεις στη ζωή σου. Αν ξεφύγεις, μην απογοητευτείς. Εσύ θα βρεις τη δύναμη και θα προσέξεις πάλι.
Απλά να γνωρίζεις. Το παν να ξέρεις το γιατί. Το παν να ξέρεις πόσο.

Μετράει λένε η πρώτη εντύπωση. Μη ξεχνάς ότι τα μάτια σου θα σε δούνε πρώτα.

Κοίτα να «κάψεις καρδιές» (τη δική σου «καρδιά»)!

Και όλα αυτά γιατί με είπε «παχουλή». Το άκουσα, σκέφτηκα «όντως;» και συνέχισα.

Συνέχισα να με κοιτώ στον καθρέφτη. Τον καθρέφτη των δικών μου ματιών…