Νικητές του #stepschallenge2024!

9 Απριλίου, 2024

Νικητές του #stepschallenge2024!

9 Απριλίου, 2024

zapele-challenge2024-winner.png-1-1280x720.png

Έχουμε νικητές!

Άρης Τσιρτσίκος πρώτος στους άντρες με 220.305 βήματα!

Βασιλική Αραπίτσα πρώτη στις γυναίκες με 149.528!
👏👏👏👏

Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν!
Χάρηκα πολύ για εσάς που το στηρίζετε συνεχώς αλλά και για όσους καινούργιους μπήκαν στην ομάδα του #stepschallenge!

 

Συνέντευξη Άρης Τσιρτσίκος

1. Κατ’ αρχάς, Άρη, θέλω να μας πεις αν γυμνάζεσαι γενικά.

Γυμνάζομαι πολύ, σε καθημερινή βάση και με κάθε ευκαιρία. Αδυνατώ να φανταστώ την ημέρα μου χωρίς κάποια δραστηριότητα, είτε πρόκειται για πεζοπορία, τρέξιμο, ποδηλασία ή επίσκεψη στο γυμναστήριο. Συνήθως, πάντως, αυτό συμβαίνει νωρίς το πρωί, γιατί δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος.

2. Πώς αποφάσισες να λάβεις μέρος στο #stepschallenge2024;

Πήρα μέρος στη συγκεκριμένη “πρόκληση”, διαβάζοντας το λόγο που αποφάσισες να την ξεκινήσεις. Είναι σπουδαίο και αξιοθαύμαστο να επιδιώκεις με όποιο τρόπο κι εργαλείο διαθέτεις να ακουστείς και να περάσεις το μήνυμά σου, ειδικά αν αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

3. Πώς κάλυψες τόσα βήματα μέσα στην ημέρα σου; Πέρα από προπόνηση, έκανες κάτι άλλο; Σκεφτόσουν να κάνεις κάτι με κίνηση για να καταγράψεις περισσότερα βήματα;

Η δουλειά μου από μόνη της απαιτεί ασταμάτητο περπάτημα μέσα στο ωράριο εργασίας, καθώς απασχολούμαι σε τμήμα αποθήκης. Παράλληλα, αποφεύγω να χρησιμοποιήσω αυτοκίνητο ή άλλο μέσο, αν την απόσταση καταφέρνω να την καλύψω με τα πόδια. Δεν άλλαξα τον τρόπο ζωής μου για να ανεβάσω τον αριθμό των βημάτων, απλώς στάθηκα και τυχερός, μιας και είχα μαραθώνιο την Κυριακή, που πρόσθεσε αρκετές χιλιάδες στο σύνολο!

4. Τι σκεφτόσουν όλη αυτή την εβδομάδα; Υπάρχει κάτι που σε επηρέασε σχετικά με το σκοπό του #stepschallenge; Όπως θα γνωρίζεις, είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για κακοποιημένα παιδιά. Έχεις κάτι να πεις γι’ αυτό;

Ως πατέρας δύο παιδιών πλέον, οι κακές σκέψεις, αν χαρακτηρίζονται έτσι, είναι πιο συχνές. Οι ανησυχίες πιο έντονες. Με επηρεάζουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια για ζητήματα βίας και κακοποίησης. Πιστεύω, όμως, ότι λειτουργεί θετικά το γεγονός πως τα θύματα σπάνε πια τη σιωπή τους, δεν κρύβονται στην ντροπή και στο φόβο τους. Ο αθλητισμός και κυρίως ο θαυμασμός και η επαφή με τον προπονητή, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ενασχόληση του ανηλίκου, δε θα έπρεπε να μολύνονται με άσχημες ή προσβλητικές συμπεριφορές, όπως και αν εκδηλώνονται αυτές.

5. Θα το ξαναέκανες;

Τώρα που το έμαθα, θα το κάνω και θα το ξανκάνω. Πρώτα απ’ όλα, για να συνεισφέρω στην προσπάθεια που καταβάλλεις, έστω και αν είναι μόνο οικονομικής φύσεως η βοήθεια, και δεύτερον για να κερδίσω εκ νέου του χρόνου! Αστειεύομαι φυσικά, αν και θα σε ενημερώσω πότε θα έχω κάποιο αγώνα με πολλά χιλιόμετρα για να επιλέξεις τις ημερομηνίες.

Ευχαριστώ την GARMIN για το ρολόι που δίνει στον πρώτο νικητή.

 

Συνέντευξη Βασιλική Αραπίτσα

1. Καταρχήν, Βασιλική, θέλω να μας πεις αν γυμνάζεσαι γενικά.

Γυμνάζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα… Πιστεύω ότι η δια βίου άσκηση προάγει την υγεία και προσπαθώ να το ακολουθώ!

2. Πως αποφάσισες να λάβεις μέρος στο #stepschallenge2023;

Είμαι συνάδελφος της Ελευθερίας και γνωρίζοντας τον σκοπό του stepchallenge δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολυ!

3. Πως κάλυψες τόσα βήματα μέσα στη μέρα σου; Πέρα από προπόνηση έκανες κάτι άλλο; Σκεφτόσουν να κανείς κάτι με κίνηση μέσα στη μέρα σου για να κάνεις περισσότερα βήματα;

Γενικά περπατάω πολύ κάθε μέρα και έχω επιλέξει να μην χρησιμοποιώ όσο μπορώ το αυτοκίνητο… Οπότε πηγαίνω στην εργασία μου με τα πόδια, πηγαίνω για εξωτερικές δουλειές περπατώντας όπως επίσης λόγω της φύσης του επαγγέλματός μου καθως είμαι καθηγήτρια φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και προπονητρια στίβου είμαι σε κίνηση συνέχεια μέσα στη μέρα.
Το επιπλέον που έκανα ήταν 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα κάποιοι απογευματινοί περίπατοι με φίλους!

4. Τι σκεφτόσουν όλη αυτή τη βδομαδα;

Υπάρχει κάτι που σε επηρρέασε σχετικά με το σκοπό του #stepschallenge ; Όπως θα γνωρίζεις είναι για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για κακοποιημένα παιδιά. Έχει κάτι να πεις για αυτό;

Αυτή την εβδομάδα ακολούθησα απλά το καθημερινό μου πρόγραμμα… Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι πήρα μέρος σε ένα challenge το οποίο είναι για καλό σκοπό και για παιδιά που έχουν περάσει αρκετά δύσκολα στη ζωή τους πάρα το νεαρό της ηλικίας τους. Είναι πολύ σπουδαίο να στηρίζουμε τέτοιου είδους σωματεία που έχουν σαν σκοπό την προσφορά και την βελτίωση της ζωής των παιδιών.

5. Θα το ξαναέκανες;

Χωρίς καμία δεύτερη σκέψη… Εννοείται πως ναι! Και την επόμενη φορά παρέα με περισσότερους γνωστούς και φίλους!

 

Ευχαριστώ την FILA για τα παπούτσια που δίνει στον πρώτη νικήτρια.