Αν είσαι άντρας και με ακούς, μάθε πως…

8 Μαρτίου, 2024

Αν είσαι άντρας και με ακούς, μάθε πως…

8 Μαρτίου, 2024

word-image-11.jpeg

Είμαι γυναίκα. Δύσκολος ρόλος.

Ξέρεις γιατί;

Όχι γιατί σε ανταγωνίζομαι και θέλω να νιώθω ότι εγώ περνάω κάτι πιο δύσκολο από σένα αλλά περνάω κάτι διαφορετικό από σένα.
Εγώ δεν έχω μόνο το άρωμα που πρέπει να αγοράσω το μήνα. Θα χρειαστεί να βάψω τα νύχια μου για να «τραβήξω» το βλέμμα σου και να με εντάξεις στο σύνολο των «ωραίων» γυναικών.
Πρέπει οπωσδήποτε να βρω χρόνο 4 ώρες το μήνα για ραντεβού στο κομμωτήριο. Μεγαλώνω γαρ και δε θέλω να φαίνεται από την κεφαλή μου. Να τα βάψω, να τα φτιάξω, να γεμίσω αυτοπεποίθηση να μπορώ να βγω σε ραντεβού μαζί σου και να μπορείς να με «δείχνεις» στους φίλους σου με καμάρι.
Ευτυχώς, αυτό το μήνα γιόρταζα και μου πήρες δώρο άρωμα γιατί… τα έξοδα πολλά! Να πάρω καινούργια ρούχα, να δείχνω διαφορετική. Γιατί σε εμάς δεν αρκεί ένα τζιν και δέκα πουκάμισα. Να βρεις και φόρεμα, να βάλεις και φούστα, να πάρεις και παντελόνι, να βάλεις και γόβα και να αποκτήσεις και στυλ.
Τόσα πολλά που φαίνονται τίποτα. Τόσα πολλά που φαίνονται τίποτα διότι ποτέ δε στα είπα. Τόσα πολλά που φαίνονται τίποτα διότι τα θεώρησες δεδομένα. Τόσα πολλά που φαίνονται τίποτα αλλά αγνόησες τη γυναίκα που δεν τα είχε. Τόσα πολλά που οφείλεις να τα δεις και να τα αναγνωρίζεις στη γυναίκα.
Ωραία τα σκουλαρίκια, ωραία τα κοσμήματα. Βρήκα χρόνο να πεταχτώ να πάρω μερικά. Χρειάστηκε χρόνος και χρήμα. Τίποτα άλλο. Έτσι σκέφτηκες. Ότι είναι απλό. Για βάλτα στο «λογαριασμό». Δεν πήρα αύξηση. Χρειάστηκε απλά να βάλω προτεραιότητες. Προτεραιότητα μου ήταν να σε κρατήσω δίπλα μου.
Ξέρω δε με θες με πολλά πολλά. Ξέρω δε με θες βαμμένη αλλά όταν με βλέπεις με όλα αυτά μένεις με το στόμα ανοιχτό. Πως να μη θέλω να σε εντυπωσιάσω μετά! Πως να μη θέλω να βρω χρόνο για όλα αυτά! Πως να μη θέλω να βρω χρήματα για όλα αυτά! Είδες; Εγώ βρήκα.
Βρες και εσύ λίγο χρόνο να τα σκεφτείς.
Εκεί, κάπου ανάμεσα στη δουλειά σου.

Ξέρω είναι δύσκολο . Ξέρεις γιατί το ξέρω; Γιατί δουλεύω κι εγώ.

Εργαζόμενη γυναίκα γαρ. Όλα τα ξέρω και όλα στα αναγνωρίζω. Αναγνώρισε τα μου κι εσύ. Στο ζητάω σα χάρη όπως το παιδί στο γονέα. Ξέρω πως είναι γιατί έχω και παιδί.

Γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, σύντροφος, φίλη και ό,τι «απαιτήσει» η ζωή!

Αυτό είμαι.

Αν είσαι άντρας και με ακούς, μάθε πως είμαι γυναίκα και θέλω να μου το αναγνωρίζεις!

Να το σέβεσαι σε κάθε στιγμή της ζωής μας! Να σέβεσαι το σώμα και την ψυχή μου! Είναι και άλλα, αλλά εσύ ξεκίνα με αυτά! Στο ζητάω σα χάρη !