Λάθη που κάνουμε στο fitness

18 Νοεμβρίου, 2021

Λάθη που κάνουμε στο fitness

18 Νοεμβρίου, 2021

Wrong-Workout_2.jpg

Δυστυχώς λάθη κάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Γι’ αυτό υπάρχουν άλλωστε. Σημασία έχει πόσο θέλουμε να τα κάνουμε σωστά. Αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί πρώτα να τα αναγνωρίσουμε.

Ας κάνουμε μια πρώτη γνωριμία.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αποφεύγουν να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης με βάρη γιατί επικρατεί ο μύθος ότι τα βάρη φουσκώνουν.
Γνωρίζουμε, όμως, ότι τα βάρη είναι αυτά που βοηθάνε κ στον μεταβολισμό αλλά και στο να φαίνεται καλοσχηματισμένο ένα σώμα.

Μήπως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε;

Από την άλλη δε, πολλοί είναι οι άντρες που αποφεύγουν να κάνουν καρδιοαναπνευστική προπόνηση καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα χαθεί η μυική τους μάζα άρα δε θα φαίνονται οι μύες όσο θα ήθελαν. Μήπως, όμως, κάνοντας καρδιοαναπνευστική προπόνηση θα χάσουμε λίπος και οι μύες μας θα φαίνονται παραπάνω;

Μια δοκιμή στο μηνιαίο μας πρόγραμμα θα μας πείσει.

Και ας πάμε σε κάτι κοινό, που κάνουν άντρες κ γυναίκες. Πιστεύουμε ότι όσο παραπάνω σε χρόνο προπόνηση κάνουμε τόσα καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Και όμως δεν ισχύει. Ένας ανθρώπινος οργανισμός όταν κάνει σωστά προπόνηση μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή το πολύ για μία ώρα και ένα τέταρτο. Να τονίσουμε εδώ ότι αναφερόμαστε στο fitness.

Αφού αποφασίσαμε πόσο θα διαρκέσει η προπόνησή μας, πάμε να δούμε τώρα τι κάνουμε. Μήπως κάνουμε ό,τι μας κατέβει; Δεν ακούγεται ωραίο σαν έκφραση αλλά συμβαίνει. Ας συμβουλευτούμε έναν ειδικό για να μας κατευθύνει σωστά.

Η κατάλληλη καθοδήγηση θα μας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όποιο κ αν είναι αυτό.

Τέλος, ας χαλαρώσουμε λίγο τη «συζήτηση» αλλά μόνο μεταφορικά. Αναφέρομαι στο κομμάτι αυτό της προπόνησης που χαρακτηρίζεται από χαλάρωση. Είναι το κομμάτι αυτό που αποτελείται από διατάσεις. Κάνουμε; Η απάντηση είναι ίσως ναι. Αλλά με ποιον τρόπο;
Θέλει χρόνο και αφοσίωση και αυτή η παράμετρος του fitness. Η ευλυγισία είναι παράμετρος της φυσικής κατάστασης που οφείλουμε να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας. Σωστή εκμάθηση των διατατικών ασκήσεων και η εντατική εφαρμογή αυτών καθίστανται αναγκαία για κάποιον που θέλει να λέγεται fit.

Γιατί το λάθος μπορεί να γίνει σωστό όταν θελήσει ο καθένας μας. Από την άσκηση μέχρι την καθημερινότητα.