Η ‘Miss Orthosomia’ είπε:

31 Οκτωβρίου, 2022

Η ‘Miss Orthosomia’ είπε:

31 Οκτωβρίου, 2022

DSC_6065-1280x853.jpg

Ξέρεις ότι η Ορθοσωμία για μένα είναι τρόπος ζωής. ‘Miss Orthosomia ’ με αποκαλούν κάποιοι.

Είναι όνειρό μου να μάθουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι τι σημαίνει σωστή θέση σώματος.

Έχω πει πολλές φορές ότι δεν είναι δεδομένο ότι πρέπει να πονάμε μετά από κάποια ηλικία. Μειώνοντας τα φορτία της καθημερινότητας, θα επιβαρύνουμε λιγότερο τη μέση μας, τα γόνατά μας, τον αυχένα μας και όλα αυτά τα οποία η καθημερινότητα ‘ταλαιπωρεί’ αρκετά.

Πως με σκέφτονται σε ό,τι και αν κάνουν, μου λένε πολλοί.
Με σκέφτονται όταν κάνουν δουλειές στο σπίτι,
με σκέφτονται και στη δουλειά.
Εκεί που στέκομαι στην πόρτα του μετρό, με κοιτάζω στον καθρέφτη της πόρτας και η φωνή σου έρχεται στα αυτιά μου και μου λέει «ψήλωσε»’, είπε η Ελένη.
Και σκύβοντας να μυρίσει ένα λουλούδι, η Τέα, έβγαλε φωτογραφία με τον σωστό τρόπο που έσκυψε και μου την έστειλε να μου πει ‘Σ’ευχαριστώ’.

Σε αυτή τη φωτογραφία, όμως, ήρθε ο Γιώργος να μου πει ‘Δεν είμαστε Ρομπότ’.
Ακριβώς αυτό, Γιώργο και κάθε Γιώργο. Αν η Ορθοσωμία ήταν ρομπότ θα λεγόταν Ρομπότ. Δεν είναι, όμως, και λέγεται Ορθοσωμία. Είναι η σωστή στάση σώματος. Αυτή που είναι καλό να έχουμε στις περισσότερες κινήσεις και στάσεις της ζωής μας. Είναι αυτή η οποία δεν είναι λάθος. Άρα υπάρχει και η λάθος την οποία σίγουρα έχουμε σε πολλές περιπτώσεις. Είναι η σωστή που μας ξεκουράζει από τη λάθος. Είναι η λάθος που μας ‘ξεκουράζει’ από τη σωστή.

Αν ήμασταν ρομπότ, δε θα ήμασταν άνθρωποι. Και αν ήμασταν ρομπότ δε θα είχαμε πόνους. Δυστυχώς, όμως έχουμε. Γι’ αυτό δεν έχουμε παρά να υιοθετήσουμε έναν διαφορετικό τρόπο στάσης και κίνησης από αυτόν που έχουμε. Έναν τρόπο που ποτέ και κανείς δε μας έμαθε. Γι’ αυτό δεν έχουμε παρά να αφήσουμε τα σχόλια και να ασχοληθούμε πραγματικά και σωστά με τον εαυτό μας, με το σώμα μας.
Εκτός αν αυτά είναι η σκέψη μας που θα μας πάει μπροστά.

Ας φροντίσουμε η μία ώρα στο γυμναστήριο να είναι αυτή που θα μας αλλάξει τις άλλες 23 ώρες της μέρας μας. Ας φροντίσουμε να βρούμε τον τρόπο για να γίνει αυτό. Αν δε γίνει σημαίνει πως δεν ψάξαμε τον τρόπο.

Κανείς δε θέλει υπερβολές στη ζωή του. Κανείς δε θέλει υπερβολές στο σώμα του. Κανείς δε θέλει υπερβολές στην καθημερινότητα του. Κανείς και καμία. Ούτε η Miss Orthosomia.

Trust her!