Μετά από πόσο καιρό προπόνησης μπορώ να δω αλλαγή στο σώμα μου;

15 Ιανουαρίου, 2021

Μετά από πόσο καιρό προπόνησης μπορώ να δω αλλαγή στο σώμα μου;

15 Ιανουαρίου, 2021

time-practice.jpg

Είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση από τους περισσότερους ασκούμενους. Η απάντησή μου;

Αλλαγή θα δεις από την πρώτη μέρα. Αυτό που θα αισθανθείς θα είναι κάτι διαφορετικό και σιγά σιγά προπόνηση με την προπόνηση και εβδομάδα με την εβδομάδα θα αρχίσεις να βλέπεις και εξωτερική αλλαγή.
Φυσικά και δε θα χάσεις τα κιλά που θες από την πρώτη εβδομάδα ή τους πόντους που ονειρεύεσαι, αλλά αυτό που θα αισθανθείς να γίνεται στο σώμα σου καθώς και τους μύες σου να ξυπνάνε είναι το παν. Αυτό για μένα είναι αλλαγή.
Και αν θες την άποψή μου, η σημαντικότερη.
Διότι είναι η αρχή όλων.

Αν δε νιώσεις πως δουλεύει το σώμα, αν δεν αντιληφθείς τι κάνεις, δε θα καταφέρεις ποτέ να κάνεις σωστά την προπόνηση.
Το να μην κανείς σωστά προπόνηση σημαίνει ότι και δε θα «δουλεύεις» σωστά το σημείο που θες αλλά και οι πιθανότητες να τραυματιστείς είναι μεγάλες.
Αυτά τα δύο είναι δυο καλοί λόγοι να σε καθυστερήσουν από το στόχο σου.

Επομένως, μαθαίνεις από την πρώτη κιόλας μέρα να κάνεις σωστά κάθε άσκηση και να παρατηρείς με την αίσθηση τι κάνεις ώστε να νιώσεις την εσωτερική αλλαγή από τις πρώτες μέρες.
Την εξωτερική μεταμόρφωση που πιθανόν να αναζητείς από τις πρώτες προπονήσεις, φρόντισε να την επιδιώκεις για το σώμα σου με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση τους πρώτους μήνες είτε αυτό σημαίνει 6 μήνες είτε και 12 μήνες ακόμα.

Διότι τότε θα έχεις καταλάβει τι σημαίνει υγιεινός τρόπος ζωής, διότι τότε θα έχεις φέρει εσύ την μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή σου! Την ολική!