Ιωάννης Καλέμος: Νικητής του #stepschallenge2023!

16 Μαρτίου, 2023

Ιωάννης Καλέμος: Νικητής του #stepschallenge2023!

16 Μαρτίου, 2023

zapele-challenge2023-winner.png-1280x720.png
Ιωάννης Καλέμος: Νικητής του #stepschallenge2023. 241.825 βήματα σε μία εβδομάδα.

1. Καταρχήν, Γιάννη, θέλω να μας πεις αν γυμνάζεσαι γενικά.

Η αλήθεια είναι ότι από μικρός ήμουν πολύ δραστήριος. Πάντα είχα μια ενασχόληση με ένα άθλημα, σε πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο όμως, χωρίς ποτέ να είμαι μέλος ενός αθλητικού σωματίου. Ποδόσφαιρο , μπάσκετ σε μικρή ηλικία, τρέξιμο, τένις, ποδήλατο και γενικότερα ενδυνάμωση σε μεγαλύτερη.

2. Πως αποφάσισες να λάβεις μέρος στο #stepschallenge2023 ;

Παρευρισκόμενος στην κοπή της πίτας του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής , προς το τέλος της εκδήλωσης πήρε τον λόγο μια κοπέλα η οποία μίλησε για μια προσωπική περιπέτεια στην παιδική-εφηβική της ηλικία. Την παρακολούθησα προσεκτικά και με έναν μαγικό τρόπο τα λόγια της με άγγιξαν. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά αυτή η κοπέλα ήσουν εσύ. Εκεί λοιπόν άκουσα για το stepschallenge2023 και αποφάσισα αμέσως ότι θα λάβω μέρος, πολύ περισσότερο δε αφού ήταν για έναν τόσο καλό σκοπό. Σίγουρα γίνονται διάφορα δρώμενα καθημερινά, αλλά όσον αφορά στο συγκεκριμένο, έτυχε να βρεθώ στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και να μάθω για αυτό.

3. Πως κάλυψες τόσα βήματα μέσα στη μέρα σου;

Όπως είπα είμαι αρκετά δραστήριος. Έχοντας όμως κατά νου το challenge αυτό, τροποποίησα λίγο τις καθημερινές μου συνήθειες για να αυξήσω ακόμα περισσότερο τα καθημερινά μου βήματα. Λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις τρεξίματος , λίγο μεγαλύτερες βόλτες με τον σκύλο μου, διευθέτηση των καθημερινών κοντινών μικρό-υποχρεώσεων με τα πόδια αντί του αυτοκινήτου και κάπως έτσι καλύφθηκε ο συγκεκριμένος αριθμός βημάτων.

4. Τι σκεφτόσουν όλη αυτή τη βδομαδα;

Δεν μπορώ να πω ότι σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο. Το να μπορείς όμως, με έναν τόσο απλό τρόπο, να προσφέρεις έστω και λίγο σε έναν τόσο σημαντικό σκοπό, τουλάχιστον εμένα με ιντρίγκαρε και με έκανε να προσπαθήσω για το καλύτερο.

5. Θα το ξανά έκανες ;

Το ρωτάς;

6. Έχεις κερδίσει μια εργομέτρηση από το my athlete. Έχεις ξανακάνει; Γνωρίζεις τι περιλαμβάνει αυτη η μέτρηση;

Δεν έχω κάνει ποτέ. Όπως σου είπα και νωρίτερα δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με κάποιο άθλημα, οπότε μέχρι και σήμερα δεν είχα μπει σε αυτήν τη διαδικασία. Για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω και πολλά … αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να μάθω.

Γιάννη, σ’ ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου! Μπράβο σου που θέλησες να βοηθήσεις με αυτόν τον τρόπο! Φυσικά και χαίρομαι που ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο.
Μετά την εργομέτρηση, θα θέσεις μεγαλύτερους στόχους και το ατομικό ρεκόρ βημάτων σε περιμένει.