Το κορίτσι που έγινε γυναίκα!

8 Μαρτίου, 2023

Το κορίτσι που έγινε γυναίκα!

8 Μαρτίου, 2023

zapele-1280x1505.jpg
Αλλιώς ονειρευόμουν τη ζωή μου όταν ήμουν μικρή και αλλιώς την ονειρεύτηκα όταν κατάλαβα ότι πρέπει να ζήσω.

Ήμουν κορίτσι όταν «βρέθηκα» στα χέρια ενός άντρα … αλλά όχι για καλό! Το χρησιμοποίησε. Κορίτσι που ήθελε να γίνει γυναίκα! Δυστυχώς, έμαθε με λάθος τρόπο. Αυτόν της κακοποίησης. Σεξουαλικη κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού.

Και το ανήλικο κορίτσι μεγάλωσε και έγινε γυναίκα. Ήθελε να γίνει γυναίκα. Η γυναίκα που ονειρεύτηκε όταν θέλησε να ζήσει κανονικά. Χωρίς κατάλοιπα του παρελθόντος. «Θέλω να γίνω η Ελευθερία που ονειρεύομαι» είπε στον ψυχαναλυτή της την πρώτη μέρα ψυχανάλυσης.

Τα κατάφερε. «Σε γνώρισα κοριτσάκι και έχεις γίνει γυναίκα» είπε μια φίλη της όταν είδε την Ελευθερία να μεταμορφώνεται.
Εγώ είμαι αυτή. Αυτή η γυναίκα που ήθελα. Να είμαι ήρεμη. Να εμπιστεύομαι τους άλλους. Να εμπιστεύομαι τους άντρες. Ναι, δεν είναι όλοι κακοποιητές.
Υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν τι σημαίνει γυναίκα και ξέρουν πως να τις προστατεύουν.

Σταμάτησα να τρώω τα νύχια μου. Ήταν καιρός να αρχίσω να τα βάφω, όπως κάνουν οι γυναίκες.
Πήγα κομμωτήριο και είπα «κάντε ο,τι καταλαβαίνετε» ώστε να μπορώ να τα αφήνω κάτω ελεύθερα. Να μπορώ να δείχνω τη θηλυκότητα μέσα από τα μαλλιά μου.
Άρχισα να φοράω κολάν και εκτός γηπέδου, χωρίς να φοβάμαι ότι αυτό θα είναι εις βάρος μου.
Έκανα φίλους και τους έφερα πιο κοντά μου, γιατί δεν είχα κάποιο μυστικό, όπως τότε που μου έλεγε αυτός «θα είναι το μυστικό μας».

Η γυναίκα που ήθελα να γίνω. Η σωστή στην οικογένειά της. Η σωστή στη δουλειά της. Η σωστή στους φίλους της. Η σωστή στη ζωή της.

Με σεβασμό, κατανόηση και εκτίμηση προς τη ζωή! Αυτή τη γεμάτη θηλυκότητα έννοια που καλούμαστε να χαρούμε!
Γιατί η «ζωή» είναι δική μου και εγώ θέλησα να τη βάλω «ψηλά», πάνω από όλους και όλα, στη θέση που της αξίζει! Έκανα τα πάντα για αυτήν. Γιατί η «ζωή» ανήκει σε μένα και θέλω να την προστατεύσω! Γιατί η ζωή ανήκει σε μας και εμείς την πάμε όπου θέλουμε.

Αν είσαι άντρας «αγκάλιασέ» την.
Αν είσαι γυναίκα, να παραμείνεις γυναίκα και να το γιορτάζεις!

Με ένα #post απ’τα παλιά:
Δε συνηθίζω να γιορτάζω τις «ημέρες», αλλά τη σημερινή θα ήθελα να την ξεχωρίσω. ΓΥΝΑΙΚΑ. Γεννιέσαι μωρό, κορίτσι, μεγαλώνεις και γίνεσαι γυναίκα! Ον που το χαρακτηρίζει η γυναικεία πλευρά, η θηλυκότητα.
Και ήμουν κορίτσι και έγινα γυναίκα. Και φορούσα φούστα και φόρεσα παντελόνι. Και φορούσα μακρύ φόρεμα και φόρεσα κοντό. Και χαλάρωσα τη θέση του σώματός μου και φάνηκα «άνετη». Και φόρεσα γυαλί και απέκτησα «στυλ». Και έβαψα νύχι και έγινα «πιο γυναίκα». Και μάκρυνα το μαλλί και ένιωσα σέξυ, αλλά το έκοψα και έγινα σέξυ. Και φόρεσα γόβα και χάρηκα και γω. Και άρεσα στους άντρες και χάρηκαν και αυτοί. Γυναίκα!!! Ναι είμαι. Αλλά πότε έγινα; Γυναίκα!!! Ναι είμαι. Αλλά πότε ένιωσα; Γυναίκα!!! Ναι είμαι. Αλλά πότε το είπα. Γυναίκα!!! Ναι είμαι. Αλλά πότε το έδειξα…………!!!!!!!!!!!!

Χρόνια γεμάτα θηλυκότητα σε σένα, γυναίκα!