Αρχίζουν τα σχολεία!

8 Σεπτεμβρίου, 2022

Αρχίζουν τα σχολεία!

8 Σεπτεμβρίου, 2022

kidsreading.jpg

Τελευταία εβδομάδα διακοπών και γονείς και παιδιά ανυπομονούν να ξεκινήσουν τα σχολεία.
Ο καθένας για το δικό του λόγο, βέβαια. Τσάντες, βιβλία, ρούχα, παπούτσια όλα καινούργια και στη θέση τους. Αχ πατέρα, αχ μητέρα. Σκέφτηκες ότι αυτά δεν παίζουν και πολύ σημαντικό ρόλο και δε χρειάζονται παραπάνω χρόνο από αυτόν που χρειάζεται για την αγορά; Ε ναι, λοιπόν!

Από την άλλη, πατέρα και μητέρα, αφιέρωσε χρόνο να μάθεις στο παιδί σου ότι η παιδεία χωράει σε όλα τα μεγέθη τσάντας. Η παιδεία που θα δώσεις στο παιδί σου χωράει και στην λιγότερο όμορφη τσάντα. Η παιδεία που θα πάρει το παιδί σου από σένα μεγαλώνει και ομορφαίνει κάθε τσάντα και την κάνει ανύπαρκτη. Κανένας δάσκαλος και κανένα άλλο παιδί δε θα κοιτάξει την πλάτη του παιδιού αλλά το παιδί.

Πατέρα και μητέρα, μη πάρεις βιβλία στο παιδί σου αλλά μάθε του να διαβάζει αυτά που έχει. Αν του μάθεις το πως, θα βρει και εκείνο τον τρόπο να κάνει δικό του κάθε βιβλίο που επιθυμεί.

Μητέρα και πατέρα, το παιδί σου έχει ρούχα και παπούτσια γιατί πάντα φρόντιζες να έχει. Τώρα μείνε δίπλα του και μάθε του να τα φοράει. Δεν κάνει το ρούχο τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος το ρούχο. Δείξε του να βλέπει ανθρώπους και όχι ρούχα. Μάθε στο παιδί σου να τον καλύπτει ο άνθρωπος κατάλληλα και όχι το ρούχο τον άνθρωπο εκεί έξω. Κανένα ρούχο δε θα «αγκαλιάσει το σώμα» παραπάνω από όσο θα το αγκαλιάσει ο άνθρωπος εκεί έξω.

Μητέρα όλα στη θέση τους. Πατέρα, όλα στη θέση τους. Ξεκίνα και εσύ για την αφετηρία. Κανένας άλλος δε μπορεί να πάρει αυτή τη θέση. Πάρτε το παιδί σας και πηγαίντε μαζί. Πηγαίντε μαζί εκεί που θέλετε να πάτε. Εκεί που ονειρεύεστε να πάτε. Το παιδί είναι δικό σας και εσείς είστε οι γονείς του παιδιού σας!
Βάλτε το στη θέση που θα θέλατε να έχει κάθε παιδί απέναντι στο δικό σας. Βάλτε το στην ίδια θέση και όχι απέναντι.

Γιατί η πραγματικότητα είναι πιο «καθαρή» από έναν καθρέφτη!

Καλή σχολική χρονιά!