‘Μου δίνετε τη μπάλα;’ είπε.

21 Φεβρουαρίου, 2023

‘Μου δίνετε τη μπάλα;’ είπε.

21 Φεβρουαρίου, 2023

giero-saaski-HPus1oCcOdk-unsplash-1280x960.jpg

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι ποδοσφαιριστές και όλοι αυτοί που παίζουν ποδόσφαιρο σε κάποιο χώρο, όταν τους φεύγει η μπάλα εκτός γηπέδου, ζητάνε από κάποιον περαστικό να τους την δώσει.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δυσκολεύονται να κυνηγήσουν τη μπάλα εκτός γηπέδου, όταν η μπάλα είναι ο αποκλειστικός τους στόχος μέσα στο γήπεδο.

Σου ‘χει τύχει και σένα; Να περπατάς ή να τρέχεις σε ένα γήπεδο και να φεύγει η μπάλα από κάποιους που παίζουν ποδόσφαιρο. Να σου φωνάζουν «εεεε μπάλα», απαιτώντας με το ύφος τους να τους την δώσεις. Αν τη δώσεις, έχει καλώς. Από την άλλη, αν συνεχίσεις να κάνεις αυτό που έκανες και την αγνοήσεις, την έβαψες. Η απογοήτευση στο πρόσωπό τους άμεση.

Όχι, λοιπόν, δε θα μπορέσω να σου δώσω τη μπάλα. Δυστυχώς, για σένα, θα συνεχίσω το δικό μου στόχο. Θα συνεχίσω να τρέχω, θα συνεχίσω να περπατάω. Εσύ φρόντισε να εστιάσεις παραπάνω την επόμενη φορά στο στόχο σου, τη μπάλα.
Ίσως, με αυτόν τον τρόπο καταφέρεις περισσότερα σε αυτό που για σένα είναι χόμπι ή επάγγελμα. Ίσως, γίνεις καλύτερος με το να μη περιμένεις από άλλους να κάνουν αυτό που θα ήθελες εσύ για σένα.

Δες το στόχο (τη μπάλα) και πήγαινε προς αυτόν (στη μπάλα).
Κυνήγησε μόνος σου το ‘στόχο’ σου και θα δεις πως θα βγεις κερδισμένος.

Γιατί σκέψου πως είναι να ‘κλωτσήσει’ κάποιος άλλος το δικό σου ‘στόχο’!