Είμαι ψηλός, είμαι ψηλή!

4 Ιουνίου, 2020

Είμαι ψηλός, είμαι ψηλή!

4 Ιουνίου, 2020

orthosomia-1.jpeg

Αυτό ειναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι. Σηκωνόμαστε από το κρεβάτι και οι πρώτες κινήσεις που κάνουμε είναι αυτές που επιβαρύνουν είτε τη μέση μας, είτε τον αυχένα μας, είτε την πλάτη μας, είτε τα γόνατά μας.

Το περιμένουμε όλοι εκεί κάπου στα 30 να έχουμε πρόβλημα στη μέση. Ειναι δεδομένο για κάποιους από εμάς. Και αν τους πει και κάποιος κάτι απαντάνε,  “εγώ δεν έπαθα τίποτα μέχρι τώρα”…

Άντε να τους πείσουμε ότι όταν σκύβουμε με καμπούρα να πάρουμε κάτι από κάτω, όταν καθόμαστε στον υπολογιστή με καμπούρα και έχοντας ένταση στους ώμους, όταν σκύβουμε να δέσουμε τα κορδόνια μας αφήνουμε το γόνατο να φεύγει μπροστά από τα δάχτυλα του ποδιού, ότι όλα αυτά προσθέτουν τρελή επιβάρυνση σε κάθε μέλος ξεχωριστά.

Κάπως έτσι ξεκινάνε τα προβλήματα, έτσι ξεκινάνε οι πόνοι και έτσι αισθανόμαστε ότι μας πήραν τα χρόνια ή ότι δεν είμαστε ικανοί να είμαστε υγιείς. Ας σκεφτούμε ποσο ωραια θα ήταν η εικόνα μας αν αισθανόμασταν συνέχεια ότι η σπονδυλική μας στήλη μακραίνει. έτσι θα φαινόμαςταν και ωραίοι αλλά και θα αισθανόμασταν καλύτερα.

Όλα αυτά τα κατάλαβα και έδωσα και σε άλλους να τα καταλάβουν όταν μπήκα να διδάξω στην αίθουσα “ψυχανάλυση”. Γιατί ναι, δεν θα μου αλλάξει κανείς την άποψη ότι αυτό το μάθημα που έμαθα και δίδαξα είναι ένα είδος ψυχανάλυσης….

e.b.c. λέγεται…. Enhanced body consciousness. Ενισχυμένη σωματική συνειδητότητα. Τι ωραίες λέξεις !!! Τι ωραίο σύστημα!!! Μαθαίνουμε πως να στεκόμαστε. Δίνουμε έμφαση σε κάθε μέλος ξεχωριστά για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να τα κάνουμε ασυνείδητα. Χωρίς να σκεφτόμαστε πως θα σηκώσουμε τη λεκάνη με τα ρούχα από κάτω, τα μεγάλα σε βάρος κουτιά στη δουλειά μας. Και αν τα καταφέρουμε είμαστε τέλειοι!!! Αισθανόμαστε νέοι, κάνουμε πιο σωστά τις δουλειές της καθημερινότητας, κάνουμε σωστά προπόνηση παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα αποτελέσματα και χωρίς φυσικά τραυματισμούς.“Τις κούτες στο μαγαζί τις σηκώνω με σωστό τρόπο, πλέον μετά το μάθημα σου και έχει σωθεί η μέση μου. Ευχαριστώ”, είπε ο Αντώνης.
“Εγώ δεν είχα πρόβλημα & επειδή δεν θέλω να αποκτήσω στο μέλλον θεωρώ το ebc must
Σε κάθε κίνηση σε κάθε στάση του σώματος είναι στο μυαλό μου. Γιατί δεν θέλουμε να είμαστε απλώς τέλειοι, θέλουμε να είμαστε παντέλειοι” είπε η Νέλη.
“Εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα με τη μέση μου (δισκοπαθεια με 2 δισκοκήλες)! Το EBC με έμαθε να στέκομαι σωστά, να σκύβω σωστά κ γενικά να έχω μια στάση σώματος η οποία μου επιτρέπει να είμαι λειτουργική σε κάθε δραστηριότητα! Δύο χρόνια τώρα δεν ξανά έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη μέση μου” είπε η Πέπη.
“Όταν κάνω δουλειές στο σπίτι σκέφτομαι πριν κάνω την κίνηση αλλά μερικές φορές ξεχνιέμαι … Θα φτιάξει σιγά σιγά” είπε η Ιωάννα.

Κλείνοντας με τα λόγια αυτά των ανθρώπων που με ακολουθούν θα προσθέσω ότι για μένα το e.b.c. είναι τα πάντα που έχουν κίνηση και τα πάντα που δεν έχουν κίνηση.