Τρώγοντας μια σούπα

25 Ιανουαρίου, 2022

Τρώγοντας μια σούπα

25 Ιανουαρίου, 2022

soup2.jpg

Σούπα. Μια λέξη με πολλές σημασίες.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ας ασχοληθούμε με την κυριολεκτική της έννοια, χειμώνας γαρ.
Πλούσια διατροφική αξία, πολλές διαφορετικές συνταγές.

Όποια ώρα και αν τη φας, κρύα ή ζεστή, ως ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα, θα σου προσφέρει πολλά.

Την έχουμε συνδυάσει με δίαιτες. Όχι άδικα. Μας βοηθάει στην καλή διατήρηση του βάρους του σώματός μας καθώς έχει χαμηλή θερμιδική αξία.
Επίσης, πιάνει χώρο στο στομάχι μας πριν το κυρίως πιάτο, αναγκάζοντάς μας ίσως να φάμε λιγότερο λόγω κορεσμού.

Συνδυασμός υλικών, ο κατάλληλος. Ό,τι έχεις βάζεις με κύριο συστατικό, συνήθως, τα λαχανικά. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής κ οι γρήγοροι ρυθμοί, δε μας επιτρέπουν εύκολη «πρόσβαση» σε λαχανικά κ φρούτα που είναι αναγκαία καθημερινώς. Μια σούπα με λαχανικά μας δίνει τη λύση. Πλούσια σε φυτικές ίνες για ταχύτερο κορεσμό και καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Και αφού επέλεξες λαχανικά σκέψου ποσό καλό έχεις κάνει στον εαυτό σου. Πλούσια και σε αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία οχυρώνουν τον οργανισμό.

Το μόνο σίγουρο είναι εύπεπτη και μπορούμε όλοι να την καταναλώσουμε. Και αν δεν έχουμε χρόνο αυτό είναι άλλο ένα από τα θετικά.
Παρασκευάζεται σε λίγα λεπτά και λύνει τα χέρια σε πολλούς από εμάς που αγχωνόμαστε για το τι θα φάμε μέσα στη μέρα μην έχοντας χρόνο να το ετοιμάσουμε.

Και αν διψάμε; Τρώμε σούπα. Μεγάλη περιεκτικότητα νερού με ποσοστό να φτάνει και το 75%. Μια πολύ καλή επιλογή για ενυδάτωση του οργανισμού.

Ονομασίες; Πολλές. Ανάλογα με τη γεύση και την επιθυμία. Λαχανικών, κοτόσουπα, καροτόσουπα, ψαρόσουπα, κρεατόσουπα, με ρύζι, με όσπρια και άλλα πολλά που τραβάει η όρεξή σου.

Σε ό,τι αφορά τη σούπα, νοστιμιά και ωφέλη πάνε μαζί.

Διάλεξε μία κάθε μέρα και ξεκίνα να απολαμβάνεις τη γεύση και τις ευεργετικές της ιδιότητες στον οργανισμό σου!
Αν δεν ξέρεις να φτιάχνεις, είναι απλό.
Ούτε αυτός που την έφτιαξε πρώτη φορά ήξερε απλά ρίσκαρε.