Λόγοι για να ξεκινήσεις το run

29 Νοεμβρίου, 2021

Λόγοι για να ξεκινήσεις το run

29 Νοεμβρίου, 2021

concept-running.jpg

Πίσω από κάθε νέο ξεκίνημα κρύβεται και κάποιος λόγος.

Όσον αφορά το τρέξιμο, λόγοι πολλοί. Άλλος για να χάσει βάρος, άλλος γιατί του αρέσει, άλλος γιατί θέλει να κάνει κάτι που είναι στη μόδα.
Ας δούμε, τώρα, τι λόγο έχεις εσύ να το ξεκινήσεις. Δεν είναι ένας, όμως, αλλά πολλοί!

1. Γιατί σ’ αρέσει να απολαμβάνεις ό,τι κάνεις. Και το να τρέχεις έξω είναι απόλαυση. Αλλάζεις παραστάσεις. Μπορείς να το κάνεις παντού. Είσαι έξω. Καθαρίζεις το μυαλό σου από άλλες σκέψεις και ηρεμείς. Χαλαρώνεις εκμεταλλευόμενος/η το χρόνο που δίνεις στον εαυτό σου.
2. Γιατί καις παραπάνω θερμίδες. Κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η ενέργεια που χρειάζεσαι στο τρέξιμο είναι αυξημένη. Είτε τρέχεις στο δρόμο είτε στο γήπεδο θα χρειαστεί να δουλέψεις όλο το σώμα. Αν βρεθείς και σε καμία ανηφόρα; Ακόμα καλύτερα. Μπορεί να αισθανθείς και την κοιλιά σου την επόμενη μέρα.
3. Μπορείς να το κάνεις παντού. Όποια στιγμή της ημέρας. Με παρέα και χωρίς. Με βροχή και ήλιο. Με κρύο και με ζέστη. Με όρεξη και χωρίς όρεξη. Στην τελευταία περίπτωση, κιόλας, σίγουρα θα σου έρθει αυτή (η όρεξη).
4. Και ποιος δε θα θελε να κρεμάσει ένα μετάλλιο στο λαιμό του. Εσύ όχι; Δεν είναι λίγοι οι αγώνες που διεξάγονται σε διάφορους δήμους, διάφορες περιοχές με απώτερο σκοπό την δράση πολλών πολιτών ως ένδειξη καλής υγείας, απόλαυσης και φυσικής κατάστασης. Μήπως το σκέφτεσαι ήδη;
5. Γιατί θέλεις να είσαι στη μόδα. Μετά covid period και μας έγινε λατρεία. Ναι για αυτή τη συνήθεια μιλάω. Ξεκινήσαμε, τρέξαμε, μας άρεσε, τρέχουμε γιατί έτσι μας αρέσει και τώρα. Μόνο καλά μπορεί να έχει αυτή η «λατρεία» γι’ αυτό….

Πάρε τη γνώμη των ειδικών για το πως θα το κάνεις και ξεκίνα.
Μπορεί να φαίνεται απλό, γνωστό και οικείο αλλά κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη.
Και που ξέρεις; Μπορεί να σ ‘ αρέσει περισσότερο από το «τρέξιμο της ημέρας». Ναι, για αυτό το μεταφορικό τρέξιμο, μιλάω.
https://tcterminal.gr/running/