Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνω καρδιοαναπνευστική προπόνηση;

7 Δεκεμβρίου, 2020

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνω καρδιοαναπνευστική προπόνηση;

7 Δεκεμβρίου, 2020

exercise-3-1280x483.jpg

Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπόνηση τις ιδανικές ώρες της ημέρας σύμφωνα με τις μελέτες. Ο τρόπος ζωής του καθενός διαφέρει. Οι ώρες εργασίας και οι ώρες που τρέφεται κάποιος ποικίλουν. Αυτό καθιστά δύσκολο το ενδεχόμενο κάποιος να γυμναστεί τις ώρες που είναι ευνοϊκές για μας βάσει μελετών που έχουν γίνει.

Μελέτες έχουν δείξει ότι για να κάνει κάποιος καρδιοαναπνευστική προπόνηση ιδανικές ώρες είναι 8:00 το πρωί, 12:30 το μεσημέρι και 18:00 το απόγευμα.

champion Eleutheria Zapantioti

Αυτό δε σημαίνει ότι αν δεν μπορούμε ή δε μας είναι και τόσο ευχάριστο να γυμναστούμε αυτές τις ώρες δεν θα έχουμε ανάλογα αποτελέσματα. Οι μελέτες αυτές αναφέρονται στις προσαρμογές της προπόνησης συνδυαστικά με την καλύτερη απόδοση.

Ένα παράδειγμα είναι οι μελέτες που έχουν δείξει ότι αν γυμναστούμε το πρωί με άδειο στομάχι ( χωρίς να έχουμε φάει, δηλαδή, πρωινό ) θα κάψουμε 8-12% περισσότερο λίπος συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Ωστόσο, αν τώρα με την καραντίνα έχουμε περισσότερο χρόνο και μπορούμε να προσαρμόσουμε το χρόνο εργασίας μας, ας δοκιμάσουμε τις ευνοϊκές ώρες που μας προτείνουν οι επιστήμονες.
Στέλνουμε 6 ονοματεπώνυμο διεύθυνση στο 13033 και βγαίνουμε για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, κτλ βάσει των οδηγιών που έχουμε πάρει από τους ειδικούς.